Goede gewoonten van bedtijd tot wakker worden

Goede gewoonten van bedtijd tot wakker worden​

Lees onze DryNites® tips die je helpen om incontinentie bij het slapengaan te voorkomen en om wakker te worden met stress.

Bedplassen bij het slapen gaan

Maak het kind verantwoordelijk voor het naar het toilet gaan voordat het naar bed gaat, om zijn zelfstandigheid te bevorderen. Je hoeft hem er niet elke avond aan te herinneren, dit moet zijn missie zijn.

Ook als ze Drynites® nachtondergoed of Drynites®Bedmats gebruiken, is het niet jouw taak om ze te vertellen dat ze het moeten aantrekken en klaarleggen in hun bed voor ze naar bed gaan. Bewaar het pak Drynites® nachtondergoed in de slaapkamerkast, waar ze er bij kunnen. Laat ze er de verantwoordelijkheid voor nemen, als een volwassene.

Creëer een geruststellende sfeer om ze voor te bereiden op een rustige nachtrust, bijvoorbeeld door hem een bad te geven. Het is belangrijk dat je kind ontspannen naar bed gaat.

Om het bedplassen van kinderen aan te pakken, moet je positief zijn. Praat niet over bedplassen. Concentreer je in plaats daarvan op de geneugten van het slapengaan, zoals samen tijd doorbrengen, lachen, praten en ontspannen.

Oudere kinderen (9-12 jaar) zijn onafhankelijker en gaan alleen naar bed, maar ze vinden het nog steeds fijn om over hun dag te praten, samen iets te lezen of zelfs te knuffelen voor het slapengaan.

Maak je kind niet wakker om hem naar het toilet te brengen, ‘s nachts is het tijd om te slapen. Zijn slaap is kostbaar voor zijn groei en zijn emotionele en psychomotorische ontwikkeling.

Bedplassen bij het wakker worden

Verneder of straf je kind nooit als ze in bed plassen: ze doen het niet expres en het is niet hun verantwoordelijk voor wat ze overkomen.

Voor oudere kinderen: als je kind geen absorberend ondergoed draagt en er ‘s nachts een ongelukje gebeurt, laat dan een pyjama en reservelakens achter voor meer onafhankelijkheid.

Als je kind DryNites®-nachtondergoed aantrekt, zal het gemakkelijker en zelfverzekerder in slaap vallen. Het is ook aan je kind om ‘s morgens zijn slaapondergoed in de vuilnisbak te gooien in geval van een ongelukje.

Laat je kind zich niet schuldig voelen, de-escaleer de situatie en stel hem gerust.

Laatst bijgewerkt december, 2022

Tags: Tips en advies , Behandelingen, Dagelijks omgaan met bedplassen, 5 - 7 jaar , 8 - 15 jaar

Gerelateerde artikels

Ontdek onze producten

Vind het juiste product voor uw kind
Absorberend nachtondergoed voor jongens

Nachtbroekjes voor jongens

Ontdekken
Absorberend nachtondergoed voor meisjes

Nachtbroekjes voor meisjes

Ontdekken
Absorberende matrasbeschermer

Absorberende matrasbeschermer

Ontdekken
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Gelieve de verplichte velden in te vullen
Gelieve de verplichte velden in te vullen.