TIPS VOOR ELKE DAG

Een slaapritueel

0
Deze inhoud heeft me geholpen
0

Een ontspannend ritueel zorgt ervoor dat de nacht in alle rust kan worden begonnen. We geven u graag enkele ideetjes om van het slapengaan een aangenaam en rustig moment te maken.

I Stock _000056365680Large

Waterpret

Een badje 's avonds is voor kinderen niet alleen een moment om te spelen en zich te amuseren, maar ook het ideale ogenblik om zich te ontspannen en wat te praten over de afgelopen dag.

Het knuffelmoment

Een kleine massage of een grote knuffel kan wonderen doen voor kinderen die niet uitkijken naar een nacht waarin ze mogelijk zullen bedplassen. Het is belangrijk dat kinderen ontspannen en gelukkig gaan slapen.

Dim het licht

Lees met gedimd licht in een knusse kamer een verhaaltje voor, zing een slaapliedje of knuffel uw kind: alle methodes zijn goed om de aandacht van het kind af te leiden van het bedplassen.

Voor oudere kinderen

Oudere kinderen zijn zelfstandiger en gaan alleen slapen, maar stellen het wel op prijs wanneer ze kunnen vertellen over hun dag, samen iets kunnen lezen of een knuffel krijgen voor ze naar bed gaan.

Het nachtondergoed van DryNites®

DryNites® geeft uw kind een goede, droge nachtrust, met voldoende zelfvertrouwen om ook buitenshuis te slapen (bij familie, vriendjes of op kamp).

Laatste keer plassen

Stimuleer uw kind om voor het slapengaan naar het toilet te gaan. Op die manier wordt bevestigd dat ze op de goede weg zijn en vermindert het risico op bedplassen voor een stuk.

"Nee, ik heb geen dorst meer"

Geef uw kind net voor het slapengaan niets te drinken meer, zeker geen bruisende dranken of dranken met cafeïne. Zorg er wel voor dat uw kinderen dagelijks minstens zeven tot acht glazen water (of een andere drank) drinken, bij voorkeur overdag.

Fijne gedachten

Wees positief. Snijd het onderwerp bedplassen niet aan. Focus eerder op de leuke aspecten van het slapengaan, zoals samen tijd doorbrengen, lachen, praten en ontspannen.

Als er een ongelukje gebeurt

Als uw kind geen absorberend ondergoed draagt en er 's nachts een ongelukje gebeurt, leg dan een droge pyjama en verse lakens binnen handbereik, om u het leven makkelijker te maken. Als uw kind, zelfs na een ongelukje, DryNites®-ondergoed aantrekt, zal het makkelijker en met voldoende zelfvertrouwen opnieuw in slaap vallen.

Maak er geen probleem van

Na een ongelukje is de kans groot dat kinderen gespannen zijn en zich schuldig voelen. Stel ze gerust terwijl ze zich omkleden en gebruik hierbij eerder het licht van het waaklampje dan de lamp aan het plafond.

Slaap lekker en droom zacht

Kinderen die kampen met enuresis hebben heel wat geruststelling nodig. Dat geeft hen nieuw zelfvertrouwen zodat ze in alle rust kunnen slapengaan.

Opmerkingen
0 Opmerkingen
Probeer Gratis DryNites

TOP